Co jsou to barevné potraviny

 Nejvýznamnější faktor ovlivňující naše zdraví je strava. Kořenová zelenina a bobuloviny patří mezi nejzdravější plodiny vůbec.​


Nabídka obsahuje čtyři druhy v podobě sušených živých šťáv v biokvalitě, které všichni známe již od dob svého dětství, v praktických porcích v jednotlivých sáčcích.  Lze je využít k přípravě koktejlů, smoothie, ve studené kuchyni, k přípravě domácí kosmetiky nebo jako přírodní barvivo.


BRUSINKA

Má vysoký obsah vitamínu E, vitamínu C a manganu, obsahují draslík, hořčík, vápník, fosfor a provitamin A. Na rozdíl od běžně dostupných brusinek a brusinkových šťáv tato není doslazovaná.

Podložené zdravotní přínosy brusinek:

  • prevence a pomoc při uroinfekcích

  • snížení tvorby bakteriálního biofilmu

  • efekt na zánět prostaty a související potíže

  • zlepšují mikrobiom a působí na chronické střevní záněty

  • snižují hladinu glukózy v krvi a podporují hubnutí

  • zlepšují zdraví srdce

  • chrání oči před poškozením

  • snižují riziko rakoviny

  • působí antivirově

BORŮVKA

Borůvky mají velké množství flavonoidů, resveratrolu a vitamínu C, jsou významným zdrojem manganu, dále obsahují vitamíny B2, B5, B6, E, K, z minerálů pak železo, hořčík, vápník, sodík, draslík, fosfor, měď, chrom a zinek.

Podložené zdravotní přínosy borůvek:

  • vysoký obsah antioxidantů chrání buňky před poškozením, mutacemi DNA a předčasným stárnutím

  • snížení oxidace "špatného" LDL cholesterolu

  • snížení vysokého krevního tlaku

  • zlepšení funkce nervového systému a zraku

  • antidiabetický efekt

  • prevence zánětu močových cest

  • regenerace svalů po fyzické námaze

  • působí antibakteriálně

ŘEPA

Řepa patří mezi nejvýznamnější zdroje resveratrolu (jeden z nejsilnějších přírodních antioxidantů). Organické pěstování řepy zajišťuje vysoký obsah betainu (má přímý vliv na jaterní buňky), draslíku, hořčíku a bóru. Šťáva z řepy se suší při nízkých teplotách, díky tomu zůstává zachováno vysoké množství vitamínu B9 (kyseliny listové) a betainu, které jsou náchylné na tepelnou úpravu.

Podložené zdravotní přínosy řepy:

  • protizánětlivé, protinádorové a antioxidační účinky

  • mírně projímavé účinky využitelné při zácpě

  • podporuje zdraví kardiovaskulárního systému

  • zvyšuje hladinu serotoninu

  • podporuje krvetvorbu

  • zlepšuje prokrvení tkání díky přítomnosti dusíkatých sloučenin

  • podporuje regeneraci jaterní tkáně, brání steatóze (ztučnění jater), podpora při již vzniklé jaterní cirhóze

MRKEV

Vylisovaná šťáva z mrkve má výhodu, že neobsahuje hrubou nerozpustnou vlákninu, která na sebe váže cenné látky a omezuje jejich vstřebávání ve střevě. Díky nízké teplotě sušení zůstává zachováno vysoké množství vitamínu C a vitamínů skupiny B. Šťáva z mrkve je bohatá např. na karotenoidy v čele se známým beta-karotenem, což je silný antioxidant a je také důležitý pro syntézu vitamínu A v těle.

Podložené zdravotní přínosy mrkve:

  • vysoký obsah antioxidantů chrání buňky před poškozením a předčasným stárnutím

  • prospívá kardiovaskulárnímu systému

  • snižuje hladinu cholesterolu

  • zlepšuje zdraví očí a působí jako prevence makulární degenerace

  • v mateřském mléce zvyšuje množství cenných karotenoidů

  • zlepšuje ochranu a zdraví kůže