Co jsou to barevné potraviny
Nejvýznamnější faktor ovlivňující naše zdraví je strava. Kořenová zelenina a bobuloviny patří mezi nejzdravější plodiny vůbec.
Nabídka obsahuje čtyři druhy v podobě sušených živých šťáv v biokvalitě, které všichni známe již od dob svého dětství, v praktických porcích v jednotlivých sáčcích. Lze je využít k přípravě koktejlů, smoothie, ve studené kuchyni, k přípravě domácí kosmetiky nebo jako přírodní barvivo.

BRUSINKA
Má vysoký obsah vitamínu E, vitamínu C a manganu, obsahují draslík, hořčík, vápník, fosfor a provitamin A. Na rozdíl od běžně dostupných brusinek a brusinkových šťáv tato není doslazovaná.
Podložené zdravotní přínosy brusinek:
prevence a pomoc při uroinfekcích
snížení tvorby bakteriálního biofilmu
efekt na zánět prostaty a související potíže
zlepšují mikrobiom a působí na chronické střevní záněty
snižují hladinu glukózy v krvi a podporují hubnutí
zlepšují zdraví srdce
chrání oči před poškozením
snižují riziko rakoviny
působí antivirově
BORŮVKA
Borůvky mají velké množství flavonoidů, resveratrolu a vitamínu C, jsou významným zdrojem manganu, dále obsahují vitamíny B2, B5, B6, E, K, z minerálů pak železo, hořčík, vápník, sodík, draslík, fosfor, měď, chrom a zinek.
Podložené zdravotní přínosy borůvek:
vysoký obsah antioxidantů chrání buňky před poškozením, mutacemi DNA a předčasným stárnutím
snížení oxidace "špatného" LDL cholesterolu
snížení vysokého krevního tlaku
zlepšení funkce nervového systému a zraku
antidiabetický efekt
prevence zánětu močových cest
regenerace svalů po fyzické námaze
působí antibakteriálně
ŘEPA
Řepa patří mezi nejvýznamnější zdroje resveratrolu (jeden z nejsilnějších přírodních antioxidantů). Organické pěstování řepy zajišťuje vysoký obsah betainu (má přímý vliv na jaterní buňky), draslíku, hořčíku a bóru. Šťáva z řepy se suší při nízkých teplotách, díky tomu zůstává zachováno vysoké množství vitamínu B9 (kyseliny listové) a betainu, které jsou náchylné na tepelnou úpravu.
Podložené zdravotní přínosy řepy:
protizánětlivé, protinádorové a antioxidační účinky
mírně projímavé účinky využitelné při zácpě
podporuje zdraví kardiovaskulárního systému
zvyšuje hladinu serotoninu
podporuje krvetvorbu
zlepšuje prokrvení tkání díky přítomnosti dusíkatých sloučenin
podporuje regeneraci jaterní tkáně, brání steatóze (ztučnění jater), podpora při již vzniklé jaterní cirhóze
MRKEV
Vylisovaná šťáva z mrkve má výhodu, že neobsahuje hrubou nerozpustnou vlákninu, která na sebe váže cenné látky a omezuje jejich vstřebávání ve střevě. Díky nízké teplotě sušení zůstává zachováno vysoké množství vitamínu C a vitamínů skupiny B. Šťáva z mrkve je bohatá např. na karotenoidy v čele se známým beta-karotenem, což je silný antioxidant a je také důležitý pro syntézu vitamínu A v těle.
Podložené zdravotní přínosy mrkve:
vysoký obsah antioxidantů chrání buňky před poškozením a předčasným stárnutím
prospívá kardiovaskulárnímu systému
snižuje hladinu cholesterolu
zlepšuje zdraví očí a působí jako prevence makulární degenerace
v mateřském mléce zvyšuje množství cenných karotenoidů
zlepšuje ochranu a zdraví kůže